Održana onlajn promocija monografije „Vranjsko muzičko nasleđe“

U četvrtak 24. decembra održana je onlajn promocija monografije „Vranjsko muzičko nasleđe“, pripremljene u izdanju Grada Vranja i Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Promocija je direktno prenošena na Fejsbuk stranici Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.

Snimak promocije možete pogledati na sledećem linku: https://www.facebook.com/zaprokul/

Luksuzna dvojezična monografija „Vranjsko muzičko nasleđe“ autorke Marije Vitas napisana je povodom članstva Vranja u Unesko Mreži kreativnih gradova, koje je postalo prvi grad iz Srbije koji je stupio u članstvo ove veoma važne mreže u oblasti muzike. Monografija nudi obuhvatan pregled bogate muzičke tradicije Vranja, sa naglaskom na gradskoj pesmi. Pored štampanog izdanja, pripremljeno je i elektronsko izdanje knjige u EPUB formatu, posebno prilagođeno za čitanje sa ekrana.

Na promociji je ukazano na značaj članstva Grada Vranja u Unesko Mreži kreativnih gradova, kako za Vranje i njegovu bogatu muzičku tradiciju, tako i za kulturu naše zemlje i njenu međunarodnu recepciju. Učesnici su istakli važnost monografije, kao prve obuhvatne knjige posvećene ovoj temi, koja će biti od velike koristi i stručnjacima i široj publici i pomoći boljem upoznavanju sa vranjskim muzičkim nasleđem i savremenim muzičkim stvaralaštvom Vranja, popularizaciji vranjske muzike i boljem razumevanju njenog umetničkog i kulturnog bogatstva.

Na promociji su učestvovali dr Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja, Zorica Jović, zamenica gradonačelnika Vranja, Branimir Stošić Kace, umetnik, Ivana Tasić, umetnica, dr Vladimir Kolarić, urednik monografije i Marija Vitas, autorka. Moderator događaja je bio dr Vuk Vukićević, direktor Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.

Календар

Nema rezultata.

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве