Одржана онлајн промоција монографије „Врањско музичко наслеђе“

25. децембра 2020.

У четвртак 24. децембра одржана је онлајн промоција монографије „Врањско музичко наслеђе“, припремљене у издању Градa Врања и Завода за проучавање културног развитка, уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије. Промоција је директно преношена на Фејсбук страници Завода за проучавање културног развитка.

Снимак промоције можете погледати на следећем линку: https://www.facebook.com/zaprokul/

Луксузна двојезична монографија „Врањско музичко наслеђе“ ауторке Марије Витас написана је поводом чланства Врања у Унеско Мрежи креативних градова, које је постало први град из Србије који је ступио у чланство ове веома важне мреже у области музике. Монографија нуди обухватан преглед богате музичке традиције Врања, са нагласком на градској песми. Поред штампаног издања, припремљено је и електронско издање књиге у ЕПУБ формату, посебно прилагођено за читање са екрана.

На промоцији је указано на значај чланства Града Врања у Унеско Мрежи креативних градова, како за Врање и његову богату музичку традицију, тако и за културу наше земље и њену међународну рецепцију. Учесници су истакли важност монографије, као прве обухватне књиге посвећене овој теми, која ће бити од велике користи и стручњацима и широј публици и помоћи бољем упознавању са врањским музичким наслеђем и савременим музичким стваралаштвом Врања, популаризацији врањске музике и бољем разумевању њеног уметничког и културног богатства.

На промоцији су учествовали др Слободан Миленковић, градоначелник Врања, Зорица Јовић, заменица градоначелника Врања, Бранимир Стошић Kaце, уметник, Ивана Тасић, уметница, др Владимир Коларић, уредник монографије и Марија Витас, ауторка. Модератор догађаја је био др Вук Вукићевић, директор Завода за проучавање културног развитка.

Контакт

Адреса
Риге од Фере 4, Београд
Телефон
+381 11 2637 565
Факс
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка