Oнлајн промоција монографије „Врањско музичко наслеђе“

23. децембра 2020.

Онлајн промоција монографије „Врањско музичко наслеђе“, припремљене у издању Градa Врања и Завода за проучавање културног развитка, уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије, биће директно емитована преко Фејсбук странице Завода за проучавање културног развитка, на линку https://www.facebook.com/zaprokul, у четвртак 24. децембра 2020. године у 19 часова.

Луксузна двојезична монографија „Врањско музичко наслеђе“ ауторке Марије Витас написана је поводом чланства Врања у Унеско Мрежи креативних градова, које је постало први град из Србије који је ступио у чланство ове веома важне мреже у области музике. Монографија нуди обухватан преглед богате музичке традиције Врања, са нагласком на градској песми. Поред историјата, монографија посебно обрађује доприносе најважнијих актера врањске музике, њену рецепцију и културни значај у контексту српске културе, као и савремену музичку сцену Врања. Ова богато илустрована монографија поред основног текста на српском и енглеском језику садржи и уводну реч градначелника Врања др Слободана Миленковића, као и текстове рецензија др Димитрија Големовића и Драгане Маринковић.

На промоцији ће учествовати др Слободан Миленковић, градоначелник Врања, Зорица Јовић, заменица градоначелника Врања, Бранимир Стошић Kaце, уметник, Ивана Тасић, уметница, др Владимир Коларић, уредник монографије и Марија Витас, ауторка. Догађај ће модерирати др Вук Вукићевић, директор Завода за проучавање културног развитка.

Поред штампаног издања, припремљено је и електронско издање књиге у ЕПУБ формату, посебно прилагођено за читање са екрана.

Контакт

Адреса
Риге од Фере 4, Београд
Телефон
+381 11 2637 565
Факс
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка