POSETA STUDENATA FAKULTETA DRAMSKIH UMETNOSTI U BEOGRADU

Zavod za proučavanje kulturnog razvitka danas su posetili studenti druge godine smera Menadžment kulture i medija i produkcija pozorišta Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Tim povodom je istraživač Bogdana Opačić održala predavanje o strateškom planiranju u kulturi, na primeru Grada Čačka koji je 2023. godine poneo titulu Nacionalne prestonice kulture.

U prvom delu predavanja studenti su saznali koji su koraci u izradi lokalnih strategija u kulturi, odnosno koja istraživanja je potrebno sprovesti, na koji način, sa kojim akterima u kulturi je potrebno obaviti intervjue i fokus grupe.

Drugi deo predavanja bio je posvećen Čačku, nacionalnoj prestonici kulture za 2023. godinu, rezultatima anketnog istraživanju građana Čačka sprovedenog 2022. godine i problemima koji su identifikovani putem anketnog istraživanja građana, anketnog istraživanja zaposlenih u kulturi i intervjua i fokus grupa sa zainteresovanim stranama na osnovu kojih su kreirani programi tokom godine Nacionalne prestonice i na osnovu kojih je izrađena Strategija razvoja kulture grada Čačka 2023 – 2027 .

Na kraju predavanja Bogdana Opačić je studentima  pokazala šta je sve Nacionalna prestonica kulture – Čačak donela zaposlenima u kulturi, drugim zainteresovanim stranama, i ono što je najvažnije građanima Čačka i građanima Srbije.

Календар

Nema rezultata.

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве