СВЕЧАНА ДОДЕЛА КЊИЖЕВНЕ НАГРАДЕ „НОВИЦА ТАДИЋ“

У Галерији Запрокула, у среду 17. јула 2024. године у 13 часова у улици Риге од Фере 4 у Београду, биће одржана свечана додела престижне књижевне награде „Новица Тадић“ за младе песнике. Седму годину заредом додељујемо ову књижевну награду, која носи име великана српске поезије Новице Тадића. Награду смо основали са намером да афирмише нове гласове у српској поезији, чиме је јединствена у нашој култури и стога се традиционално додељује под покровитељством Министарства културе Републике Србије.

Име лауреата, који је по одлуци комисије ове значајне награде у српској поезији, књижевности и култури, понео престижну титулу за 2024. годину свечано ћемо саопштити на дан доделе. Комисија књижевне награде радила је у саставу: Срба Игњатовић, Мирко Демић, Жарко Миленковић, Желидраг Никчевић и Весна Тријић. Комисија је разматрала укупно  30 рукописа  аутора до 35 година старости, из Србије, Републике Српске, Црне Горе и расејања.

Награђени аутор ће добити диплому и плакету с ликом Новице Тадића и новчани износ од 100.000 динара, а у едицији „Присуства“, у издању Завода за проучавање културног развитка, биће објављен награђени рукопис. Додели ће традиционално присуствовати и госпођа Зорица Тадић, супруга преминулог песника у чију част се награда додељује.

Календар

Нема резултата.

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

Књижевни конкурс НОВИЦА ТАДИЋ

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве