Свечано отворен пројекат ЕУ „Дунавски археолошки еПејзажи“ у коме учествује Завод

2. октобра 2020.

У Градском музеју у Вршцу, у згради Конкордије, свечано је отворен пројекат Европске Уније „Дунавски археолошки еПејзажи“. Пројекат кофинансира Дунавски транснационални програм, познатији као Интеррег, који промовише економску, социјалну и територијалну кохезију у Дунавском региону. Циљ пројекта „Дунавски археолошки еПејзажи“ је да археолошко наслеђе, а посебно археолошки пејзаж Подунавља учини видљивијим и привлачнијим на регионалном, националном и међународном нивоу уз помоћ врхунске иновативне и дигиталне технологије.

Prezentacija Zaprokul

У реализацији пројекта, чији буџет премашује два милиона евра, учествују 23 партнерске организације из 10 земаља, а координатор пројекта је Universalmuseum Joanneum GmbH из Граца, Аустрија. Из Србије партнери на пројекту су Градски музеј Вршац и Завод за проучавање културног развитка.

Услед пандемије свечано отварање је реализовано путем видео линка, а присутној публици обратили су се представници партнера у реализацији пројекта, међу којима су и две поменуте установе из Србије.

Zaprokul prezentacija Vršac

Контакт

Адреса
Риге од Фере 4, Београд
Телефон
+381 11 2637 565
Факс
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка