Церовић је истакао да се „у едицији представља крај, историја, културне институције, а део је посвећен и укусима- храни, пићу и специфичностима. Што се тиче позоришта сагледаћемо који су то проблеми који муче позоришта на овом подручју, какви су то проблеми и то ће бити у фокусу нашег истраживања и пројекта који ће се реализовати наредне године“. Додао је да ће наредне године једну од тема часописа „Култура“ посветити сарадњи Србије и Републике Српске.
Дејан Загорац, истраживач Завода је навео да је у едицији „Укуси“ до сада објављено пет издања из разних крајева Србије – укуси Ђердапа, Старе планине, Златибора, Делиблатске пешчаре и Врања те да ће бити објављена и едиција „Укуси Источне Херцеговине“.
Поред осталог приказан је и документарни филм о позориштима у Републици Србији.
Фотографије уступио Музеј Херцеговине у Требињу.