У Музеју Херцеговине у Требињу одржана је трибина Завода

У оквиру манифестације „Дани Републике Србије у Републици Српској- културно-историјска и природна баштина“, у Музеју Херцеговине у Требињу, одржана је трибина на којој је представљена едиција Завода за проучавање културног развитка „Укуси“ и рад на издању посебне књиге „Укуси Источне Херцеговне“.

Учествовали су:  Владан Церовић, директор Завода; др Слободан Мрђа, руководилац Одељења за истраживања културног развитка; Дејан Загорац, истраживач Завода и др Јелена Ђорђевић Милошевић, пр Завода.

 

Церовић је истакао да се „у едицији представља крај, историја, културне институције, а део је посвећен и укусима- храни, пићу и специфичностима. Што се тиче позоришта сагледаћемо који су то проблеми који муче позоришта на овом подручју, какви су то проблеми и то ће бити у фокусу нашег истраживања и пројекта који ће се реализовати наредне године“. Додао је да ће наредне године једну од тема часописа „Култура“ посветити сарадњи Србије и Републике Српске.

Дејан Загорац, истраживач Завода је навео да је у едицији „Укуси“ до сада објављено пет издања из разних крајева Србије – укуси Ђердапа, Старе планине, Златибора, Делиблатске пешчаре и Врања те да ће бити објављена и едиција „Укуси Источне Херцеговине“.

Поред осталог приказан је и документарни филм о позориштима у Републици Србији.

Фотографије уступио Музеј Херцеговине у Требињу.

Календар

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

Књижевни конкурс НОВИЦА ТАДИЋ

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве