Узбудљиво вече прозе у Запрокулу

У Галерији Запрокула још једном су се окупили заљубљеници у књижевност, али и они млади писци који тек почињу да објављују у периодици и на различитим књижевним и културним порталимa. Предновогодишњи ЧИП упознао је публику са младим српским прозаистима Аном Маријом Грбић и Бојаном Васићем. Марко Аврамовић, књижевни критичар, члан жирија Андрићеве награде, надахнут и интригантан, водио нас је кроз ово узбудљиво вече прозе у Запрокулу.

Uzbudljivo veče proze u Zaprokulu

Ана Марија Грбић као подршку новим, младим колегама, упутила је савет како стићи до циља: „Пишите поезију, доћи ћете до прозе”, нагласивши да јој је изузетно важно што се, читањем своје прозе, представља како због непосредног контакта са новом публиком, тако и због повезивања са својим читаоцима.

Говорећи о свом стваралаштву ауторка је нагласила да јој је хумор најважнији, и да генерално он недостаје нашој савременој књижевности. „Већина писаца пише мислећи да не смеју да буду духовити, а читаоци баш то воле; хумор и духовитост”.

Veče proze u Zaprokulu

Бојан Васић, познатији читаоцима по својој поезији, изјавио је да му је ово вече у Запрокулу ново искуство јер се, генерално, јавно чешће чита поезија. Васићева инспирација у писању прозе је детињство и одушевљење свакодневним тренутком. „Моје највеће задовољство је могућност да се све то подели са читаоцима, али и публиком која је присуствовала овој вечери”, додао је млади аутор.

„Не одустајте, издржите, само издржите” на самом крају поручили су учесници својим младим колегама и сапатницима, али и читавој окупљеној јавности.

Календар

Нема резултата.

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

Књижевни конкурс НОВИЦА ТАДИЋ

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве