„ЧИПОВАЊЕ“ НА ПРОЗНОЈ СЦЕНИ – у склопу програма „Млади у фокусу“

У четвртак 22.јуна у 19 часова  у Галерији Запрокула  – вече „Читања И Прозе“ у склопу програма „Млади у фокусу“.

У четвртак 22.јуна у 19 часова се поново окупљамо у Галерији Запрокула на вечери „Читања И Прозе“ – да заједно са представницима српске прозне сцене наставимо да тражимо пут књижевности 21. века! Вече „Читања И Прозе“ се сада по први пут одржава у оквиру серије догађаја и програма „Млади у фокусу“, који су креирани како би се младима приближила култура на нови, њима близак и занимљив начин.

Наши гости су млади књижевници, који нам премијерно откривају своја прозна дела. У новом „чиповању“ упознаћемо Владимира Петровића и Лазара Павловића  а на ово узбудљиво путовање повешће нас: Марко Аврамовић, књижевни критичар, члан жиријa Андрићеве награде.

Владимир Петровић (1989) аутор је књиге Како постајемо оно што смо постали (2022), као и више прича и критика објављених у периодици и различитим зборницима. Оснивач је интернет странице Читаоница на којој објављује приказе књижевних дела и публицистике.

Лазар Павловић (1993) објавио је књигу Приче о Адаму (2021), као и више прича у периодици. За књигу Приче о Адаму добио је књижевну награду „Душан Васиљев“.

Календар

Нема резултата.

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

Књижевни конкурс НОВИЦА ТАДИЋ

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве