ИНКЛУЗИЈА КАО ВАЖАН ДЕО САВРЕМЕНЕ КУЛТУРЕ

Маријана Миланков и Богдана Опачић, истраживачице Завода за проучавање културног развитка учествовале су у размени инклузивних пракси у оквиру Округлог стола под називом „Инклузија као важан део савремене културе”у Народном музеју Србије.

 

Истраживачице су представиле публикацију Завода „Култура приступачности” која равноправност поставља као императиве културног развоја чиме су допринеле у сагледавању праксе инклузивних програма културних установа, али и у њиховом даљем развоју.

Разговори и размена искустава стручњака у култури током округлог стола показали су могућности музеја у целини и програма инклузивног развоја друштва, усмереног на обезбеђивање приступа културној баштини за све.

Округли сто одржан је у оквиру манифестације  „Дани Ермитажа у Србији” у Народном музеју Србије, где је и отворена изложба под називом „Невидљива уметност – ширење граница могућег”, која је намењена првенствено слепим и слабовидим особама. На округлом столу учествовали и стручњаци из Ермитажа што је била вредна прилика за размену искустава и сазнања.

Календар

Нема резултата.

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

Књижевни конкурс НОВИЦА ТАДИЋ

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве