Завод на 17. редовном заседању УНЕСКО Међувладиног Комитета за заштиту и унапређење културне разноликости

У Паризу се током ове недеље одржава 17. редовно заседање УНЕСКО Међувладиног Комитета за заштиту и унапређење културне разноликости, на коме учествује и делегација Србије у чијем саставу је и Владан Церовић, директор Завода за проучавање културног развитка. Господин Церовић присуствовао је седници заједно са госпођом Александром Поповић, отправником послова амбасаде Србије у Унеску у Паризу.

Кључне теме овог скупа су анализа остварене сарадње у претходном периоду као и резултати и планови у спровођењу Конвенције о заштити и унапређењу разноликости културних израза, усвојене 2005.године. Наредне 2025. године обележава се 20 година од усвајња и спровођења ове Конвенције. Овај јубилеј је прилика да све земље, чланице овог Комитета, међу којима је и Србија,  дају свој допринос у посебном истицању значаја спровођења циљева Конвенције.

Од 2010. године Завод за проучавање културног развитка је ангажован као подршка на активностима који су везани за имплементацију и праћење имплементације Конвенције за коју је Министарство културе и информисања национална контакт тачка. Пружајући подршку Министарству, на пословима који се тичу свих обавеза које је Министарство преузело као контакт тачка Конвенције 2005, Завод за проучавање културног развитка је до сада реализовао бројне активности, како на плану истраживања која су за циљ имала да се утврде чињенице од значаја за развој културе на међународном плану тако и на програмима обуке за систематично прикупљање и организовање документације о културном развитку, али и имплементацији докумената које доноси ова организација.

Календар

Нема резултата.

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

Књижевни конкурс НОВИЦА ТАДИЋ

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве