DOŽIVITE VRANJSKI MERAK – PROMOCIJA MONOGRAFIJE „UKUSI VRANJA“

U nedelju, 27. avgusta u okviru manifestacije „Dani Vranja“ u ovom zanimljivom gradu biće organizovana promocija „Ukusa Vranja“ sa početkom u 18 časova u prostoru Gradskog parka. Pozivamo vas da doživite vranjski merak kroz bogat program tokom kojeg ćemo se uveriti u lepotu ukusa Vranja degustacijom tradicionalnih jela.

После успешних и запажених књига из едиције „Укуси“, којима је нашој и светској јавности представљена нематеријална културна баштина заштићених природних добара и најлепших делова Србије, у издању Завода за проучавање културног развитка (Запрокула) по први пут доносимо причу о једном граду – граду мерака и севдаха.

Монографија „Укуси Врања“ уредника Дејана Зaгорца и др Јелене Ђорђевић представља узбудљиву књигу о културно-историјском и гастрономском наслеђу града Врања. На овој двојезичној књизи (српски и енглески), сарађивали су и Градска управа Града Врања, Туристичка организација Врања, Народни музеј Врање, Јавна библиотека „Бора Станковић“, Православна Епархија врањска, као и угоститељи и ентузијасти који су удружили своје снаге да бисмо сада добили ову лепу и значајну публикацију. У склопу промоције овог издања, представићемо богату културно-историјску, шаренолику етнографску и гастрономску баштину, овог јединственог града на југу Србије.

У недељу, 27. августа у оквиру манифестације „Дани Врања“ у овом занимљивом граду биће организована промоција „Укуса Врања“ са почетком у 18 часова у простору Градског парка. Позивамо вас да доживите врањски мерак кроз богат програм током којег ћемо се уверити у лепоту укуса Врања дегустацијом традиционалних јела.

Сигурни смо да ће ова публикација отворити врата душе Врања свим добронамерним посетиоцима и допринети да и они који не познају овај град могу да га открију са свим својим културним благом, а Врањанци и они који су већ „подлегли“ шарму ове вароши да учврсте своје утиске и стекну неке нове из другачије перспективе и да сви заједно добијемо књигу којом ћемо се поносити и коју ћемо са задовољством даривати својим пријатељима.

Објављивање књиге омогућило је Министарство културе Републике Србије.

 

Календар

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве