DRUGI FESTIVAL SLOVAČKOG NAIVNOG SLIKARSTVA U SRBIJI

Sa velikim zadovoljstvom predstavljamo drugi Festival slovačkog naivnog slikarstva u Srbiji koji se održava od 3-5.septembra u Kovačici i u Beogradu.

3-5.септембар, Ковачица – Београд

Са великим задовољством представљамо други Фестивал словачког наивног сликарства у Србији који се одржава од 3-5.септембра у Ковачици и у Београду.

Програм ДРУГОГ ФЕСТИВАЛА СЛОВАЧКОГ НАИВНОГ СЛИКАРСТВА У СРБИЈИ – можете погледати ОВДЕ.

Позивницу на свечано подизање заставе другог Фестивала словачког наивног сликарства у Србији 4. септембра у 16:00 ч. на платоу испред Галерије Бабка и Галерије наивне уметности Ковачица – можете погледати ОВДЕ.

У оквиру овог Фестивала, у уторак 5. септембра са почетком у 10:00 часова у Заводу за проучавање културног развитка биће одржана конференција на тему:

Наивно сликарство словачке мањине у Србији као предмет интресовања младих истраживача у областима хуманистике и друштвених наука у словенским земљама

На конференцију су позвани и представници музеја из Хрватске, Словеније, Пољске, Словачке и Србије као и професори са катедара историје уметности словенских земаља.

Учесници конференције:

 

  • Горан Милашиновић, председник Националне комисије Србије за сарадњу са Унеском: „Етно-уметничкa баштина Ковачице у функцији активности Унеска“
  • Павел Бабка, оснивач Галерије и фондације Бабка и покретач идеје КО ЈЕ КО? у наивној уметности словенских земаља у Европи (Ковачица)
  • Андреја Рихтер, директор Форума словенских култура (Љубљана)
  • Данијела Филиповић, руководилац Центра за нематријално културно наслеђе Србије (Београд)
  • Јурај Хамар, шеф катедре за естетику Универзитета Коменског, директор СЛУК-а и председавајући Савета Министарства културе Словачке за заштиту нематријалног културног наслеђа, (Братислава)
  • Изабела Пајдала-Кусинска, историчар уметности, фотограф, новинар
  • Сенка Влаховић, уметнички директор Банатског културног центра Ново Милошево

Текст Горана Милашиновића КО је КО? можете погледати ОВДЕ.

 

Пре конференције у Заводу у уторак 5. септембра са почетком у 9.30 позивамо све заинтересоване медије на завршни ПРЕСС ИНФО САСТАНАК поводом резултата ДРУГОГ ФЕСТИВАЛА СЛОВАЧКОГ НАИВНОГ СЛИКАРСТВА У СРБИЈИ.

 

Све детаљније информације можете добити од организатора –  контакт Павел Бабка, тел. 063661522.

 

Програми се организују уз подршку Министарства културе.

Календар

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве