Информациони систем е-Култура у 2017. години

25. октобра 2017.

Информациони систем е-Култура, база података о институцијама културе у Србији, континуирано се развија од 2001. године, у складу са резултатима истраживања, потребама корисника и технолошким могућностима. Од 2013. године, пројекат с одвија у партнерској сарадњи са Републичким заводом за статистику, на основу Споразума о сарадњи, који обезбеђује формалне услове за континуирани развој пројекта у складу са Законом о званичној статистици. Обострани интерес потписника Споразума, као и интерес других државних инстанци везаних за ресор културе, огледа се у проширењу листе индикатора релеватних за праћење развоја културе, у складу са праксом и препорукама ЕУРОСТАТ и УНЕСКО.

Током 2017. године, поред ажурирања података у адресару, у плану је четврти циклус статистичких истраживања о музејима, биоскопима, позориштима, библиотекама, издаваштву и медијима, што се редовно публикује крајем календарске године у партнерству са Републичким заводом за статистику. Поред тога, посебне групе активности током 2017. године односе се на интегрисање података о изложбеним галеријама, као и о заводима за заштиту споменика културе, у складу са резултатима истраживања спроведеним у претходном периоду.

Руководиоци пројекта: Слободан Мрђа и Биљана Јокић
Технички координатори: Маријана Узуновски и Јелена Вујановић
Координатори подпројекта о биоскопима: Маја Маринковић и Бојана Субашић
Координатори подпројекта о музејима: Пеђа Пивљанин и Богдана Опачић
Координаторка подпројекта о изложбеним галеријама: Драгана Мартиновић
Координатори подпројекта о заводима за заштиту споменика културе: Маша Вукановић и Ана Стојановић

Институционална сарадња: Републички завод за статистику, Народни музеј у Београду, Народна библиотека Србије, Архив Србије, Републички завод за заштиту споменика културе, Народно позориште у Београду.

Контакт

Адреса
Риге од Фере 4, Београд
Телефон
+381 11 2637 565
Факс
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка