Kviz znanja iz srpske kulture

Kviz kulture izrađen je prema ideji i na inicijativu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a realizator projekta bio je Zavod za proučavanje kulturnog razvitka.

Kviz kulture izrađen je prema ideji i na inicijativu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a realizator projekta bio je Zavod za proučavanje kulturnog razvitka.

Kviz znanja iz srpske kulture osmišljen je sa ciljem da odgovori na izazove koje nameće savremena kultura s obzirom na to da na globalnom nivou preovlađuju sadržaji koji dovode u pitanje ne samo njen smisao kulture već i njen opstanak, te je važno podsetiti na životni značaj kulture za svakog pojedinca i zajednicu kojoj pripada.

Kviz omogućava učesnicima da na zanimljiv način prošire, ali i provere svoja znanja o kulturi Srbije, pri čemu je posebna pažnja posvećena deci i mladima, koji, njima bliskim alatima, imaju priliku da se bolje upoznaju sa kulturom svoje države i naroda.
Pitanja su raspoređena u tri sveobuhvatne kategorije: Kultura i kulturna istorija, Kulturno nasleđe i Umetnost.

Aplikacija takmičarskog duha, obuhvata široki raspon pitanja i informacija, od onih koje su poznate svima do  zanimljivosti i neobičnih anegdota. Rešavanje kviza je  prilika da se nauči nešto novo, ali i proširi znanje, jer nakon svakog odgovora učesnici imaju priliku da pročitaju zanimljivost o pitanju na koje su odgovarali, za one željne dodatnog znanja prisutni su preusmerivači na Vremensku liniju kulture Republike Srbije i Srba van matice, i Pretraživaču kulturnog nasleđa, na kojima se mogu pronaći odgovori na skoro sva pitanja o srpskoj kulturi.

Aplikacija je dostupna na sledećim linkovima:

Google play:  https://play.google.com/store/apps/details?id=rs.gov.kultura.kviz

App Store:  https://apps.apple.com/app/id1517935018

Календар

Nema rezultata.

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве