Квиз знања из српске културе

Квиз културе израђен је према идеји и на иницијативу Министарства културе и информисања Републике Србије, а реализатор пројекта био је Завод за проучавање културног развитка.

Квиз културе израђен је према идеји и на иницијативу Министарства културе и информисања Републике Србије, а реализатор пројекта био је Завод за проучавање културног развитка.

Квиз знања из српске културе осмишљен је са циљем да одговори на изазове које намеће савремена култура с обзиром на то да на глобалном нивоу преовлађују садржаји који доводе у питање не само њен смисао културе већ и њен опстанак, те је важно подсетити на животни значај културе за сваког појединца и заједницу којој припада.

Квиз омогућава учесницима да на занимљив начин прошире, али и провере своја знања о култури Србије, при чему је посебна пажња посвећена деци и младима, који, њима блиским алатима, имају прилику да се боље упознају са културом своје државе и народа.
Питања су распоређена у три свеобухватне категорије: Култура и културна историја, Културно наслеђе и Уметност.

Апликација такмичарског духа, обухвата широки распон питања и информација, од оних које су познате свима до  занимљивости и необичних анегдота. Решавање квиза је  прилика да се научи нешто ново, али и прошири знање, јер након сваког одговора учесници имају прилику да прочитају занимљивост о питању на које су одговарали, за оне жељне додатног знања присутни су преусмеривачи на Временску линију културе Републике Србије и Срба ван матице, и Претраживачу културног наслеђа, на којима се могу пронаћи одговори на скоро сва питања о српској култури.

Апликација је доступна на следећим линковима:

Google play:  https://play.google.com/store/apps/details?id=rs.gov.kultura.kviz

App Store:  https://apps.apple.com/app/id1517935018

Календар

Нема резултата.

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

Књижевни конкурс НОВИЦА ТАДИЋ

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве