LABORATORIJA ZA PRAVIČNE I ODRŽIVE POLITIKE I PRAKSE U KREATIVNOM SEKTORU

Zavod za proučavanje kulturnog razvitka organizuje trening LABORATORIJU ZA PRAVIČNE I ODRŽIVE POLITIKE I PRAKSE U KREATIVNOM SEKTORU pod pokroviteljstvom  UNESKO participativnog programa 2022-2023. „Građenje kapaciteta za projektovanje i planiranje mera za održive kulturne politike u Srbiji“  (Fair Creative Policy Lab/Building capacity for designing and planning fair and sustainable measures of local cultural policy in Serbia).

Trening je zamišljen kao susret profesionalaca i aktera u kulturi, razmena mulltidisciplinarnih znanja u oblasti kulture, prepoznavanje i mapiranje oblasti i situacija u domenu  javnih politika koje podržavaju ili  otežavaju razvoj kreativnog sektora. sa posebnim naglaskom na kreativnu ekonomiju. U ovom procesu saradnje, dijalogu, predložićemo rešenja u oblasti javnih politika kojima se može unaprediti razvoj kreativnog sektora kao i veštine i alate za stvaranje novih vrednosti u kreativnom sektoru i nove održive razvojne procese u kulturi na nivou lokalnih zajednica.

 

SVE DODATNE INFORMACIJE MOŽETE PRONAĆI NA SAJTU: https://lab.zaprokul.org.rs/

 

O projektu:

U dvodnevnom programu treninga učestvuje 30 paredstavnika različitih organizacija i institucija iz Srbije,kao i zainteresovanih pojedinaca, prijavljenih po objavljenom JAVNOM POZIVU Zavoda za proučavnje kulturnog razvitka

Kroz šest tematskih celina-modula, bavićemo se  pitanjima nacionalnih i lokalnih politika u kreativnom sektoru, predstavićemo 12 studija slučaja koji su primeri fer praksi u okviru tematskih modula i 3 radionice kojima upućujemo učesnika treninga na veštine i alate neophodne u planiranju i mapiranju projektnih aktivnosti.

Teme u okviru kojih ćemo predstaviti različite primere iz prakse su:

Nacionalni regulativni okvir za kreativni sektor, Uloga jedinica lokalne samouprave u planiranju razvoja kreativnog sektora, Prakse i pravno ekonomski mere kulturnih politika, Razvoj kreativnog sektora kroz međusektorsku saradnju, Kulturno nasleđe  kao okvir podsticaja održivog  razvoja kreativnog sektora na lokalnom nivou, Uloga istraživanja u monitoringu i evaluaciji u kreativnom sektoru.

Календар

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве