Монографија „Француска и Србија: Векови пријатељства“

24. априла 2020.

Крајем 2019. године Завод је објавио и значајну монографију  „Француска и Србија: Векови пријатељства“, аутора Алексиса Труда, професора универзитета Версај и једног од водећих стручњака за француско-српске односе, док је промоција књиге и њено представљање планирано током 2020. године.

Књига говори о  историјским и пријатељским везама између две земље, а посебна пажња посвећена је личностима и културном наслеђу значајним за везе ових држава и народа. Књига је намењена широј јавности, али подсећању на нераскидиве и значајне културне односе два народу кро историју. Односи који су грађени вековима и стрпљиво предмет су ове књиге, која је осмишљена са циљем да прикаже најважније резултате заједништва између пријатељских народа.

Опсежан рад на припреми ове књиге подразумевао је стручну рецензију, уредничку редактуру и превод тeкста на српски језик, прикупљање илустрација. Др Владимир Коларић, теоретичар драмских уметности, медија и културе, организатор истраживања културног развитка, био је уредник овог издања, за које је написао наданут и интересантан предговор.

Књига је штампана у тиражу од 500 тврдо коричених (са омотом) примерака, на луксузној хартији, обима 160 страница са више од 80 илустрација и већим делом у боји.

ПРЕУЗМИТЕ ПУБЛИКАЦИЈУ.

Контакт

Адреса
Риге од Фере 4, Београд
Телефон
+381 11 2637 565
Факс
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка