Monografija „Francuska i Srbija: Vekovi prijateljstva“

Krajem 2019. godine Zavod je objavio i značajnu monografiju  „Francuska i Srbija: Vekovi prijateljstva“, autora Aleksisa Truda, profesora univerziteta Versaj i jednog od vodećih stručnjaka za francusko-srpske odnose, dok je promocija knjige i njeno predstavljanje planirano tokom 2020. godine.

Крајем 2019. године Завод је објавио и значајну монографију  „Француска и Србија: Векови пријатељства“, аутора Алексиса Труда, професора универзитета Версај и једног од водећих стручњака за француско-српске односе, док је промоција књиге и њено представљање планирано током 2020. године.

Књига говори о  историјским и пријатељским везама између две земље, а посебна пажња посвећена је личностима и културном наслеђу значајним за везе ових држава и народа. Књига је намењена широј јавности, али подсећању на нераскидиве и значајне културне односе два народу кро историју. Односи који су грађени вековима и стрпљиво предмет су ове књиге, која је осмишљена са циљем да прикаже најважније резултате заједништва између пријатељских народа.

Опсежан рад на припреми ове књиге подразумевао је стручну рецензију, уредничку редактуру и превод тeкста на српски језик, прикупљање илустрација. Др Владимир Коларић, теоретичар драмских уметности, медија и културе, организатор истраживања културног развитка, био је уредник овог издања, за које је написао наданут и интересантан предговор.

Књига је штампана у тиражу од 500 тврдо коричених (са омотом) примерака, на луксузној хартији, обима 160 страница са више од 80 илустрација и већим делом у боји.

ПРЕУЗМИТЕ ПУБЛИКАЦИЈУ.

Календар

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве