Догађај је изазвао велико интересовање јавности, а Галерија Завода била је испуњена љубитељима културе, традиције и гастрономије, што је допринело посебној, топлој атмосфери.
О књизи су говорили о. Радивоје Круљ, др Драган Брењо, истраживач Завода Дејан Загорац, као и Зоран Јањић из Удружења Херцеговаца у Београду.
Монографија „Храна у Херцеговини кроз вијекове“ представља својеврсни културно-историјски преглед исхране у Херцеговини током последњих осам векова, од краја XII века до данас. Аутори су исхрану представили као културни систем у којем се огледају друштвени односи, историјске промене и утицаји различитих цивилизација.
Истакнуто је да храна није само потреба, већ и одраз културног идентитета, сећања и традиције, који повезује прошлост и садашњост.
Публика је са великом пажњом пратила представљање књиге, а разговор и дегустација гастрономских специјалитета након званичног дела промоције показли су да гастрономија може бити тачка сусрета културе са традицијом.
Завод је овим програмом још једномпотврдио своју улогу у очувању и промоцији културног наслеђа и идентитета.








