Otvaranje izložbe Otkrivanje umetničkih svetova

U Galeriji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka (Rige od Fere 4) u četvrtak, 7. marta u 14 časova biće svečano otvorena izložba pod nazivom Otkrivanje umetničkih svetova. Izložba prikazuje radove studenata Odseka likovnih umetnosti Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, koji su nastali tokom akademske 2022/2023. godine.

Studentski radovi obuhvataju širok kreativni spektar  u oblastima likovnih i primenjenih umetnosti i dizajna: slikarstvo, vajarstvo, grafika i grafički dizajn. Apstraktne i figurativne forme bogato kolorisane prikazuju maštoviti svet studenata slikarstva, njihov umetnički razvoj i hrabrost u istraživanju novih izraza.

Skulpture studenata vajarstva, koje teže monumentalnosti, iako su galerijskog formata, stvaraju dinamičnu prostornu atmosferu. Metal, kamen, drvo, glina postaju telo umetničkih priča u kome se snovi i materijalizacija spajaju. Studenti grafike svojom preciznošću i tehničkom virtuoznošću oživljavaju papir; linije pričaju priče, a štampane slike pokreću dijalog između umetnika i gledalaca. Grafički dizajneri kombinujući različite elemente, boju, fotografiju, tipografiju, spajaju estetiku i svakodnevnu komunikaciju. Kroz različite izraze i tehničke pristupe, ovi mladi umetnici istražuju dubine svoje umetničke vizije, predstavljajući jedinstvene perspektive i inspiraciju koja proizilazi iz njihovog iskustva. Ova izložba je prilika da posetioci urone u svet umetnosti u nastajanju, svedočeći o raznolikosti izraza i inovacijama koje proizilaze iz stvaralačkog procesa mladih talenata.

Izložba se realizuje u okviru programa Mladi u fokusu – moja prva izložba pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, i biće otvorena do 28. marta. 2024. godine. Možete je pogledati svakog radnog dana od 9 do 15 časova.

Календар

Nema rezultata.

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве