OTVORENA IZLOŽBA ZNAMENITI BOŠNJACI U BEOGRADU

U Galeriji Zavoda danas je svečano otvorena izložba ZNAMENITI BOŠNJACI U BEOGRADU.

Uvodnu reč mnogobrojnoj okupljenoj publici uputio je direktor Zavoda Vladan Cerović istakavši da su kroz ovu izložbu prokazani život i delo poznatih Bošnjaka, ali i to koliko su oni uticali na razvoj kulturnog života Beograda. Ovom prilikom gospodin Cerović najavio je i nastavak rada na projektu kroz snimanje dokumentarnog filma o poznatim Bošnjacima, ali i to da će se izložba nakon premijere u Beogradu, seliti i u Novi Pazar, Sarajevo i Mostar.

Izložbu je svečano otvorio gospodin Adam Šukalo, savetnik predsednika Srbije za regionalna pitanja, uz reči zahvalnosti organizatorima i punu podršku za nastavak rada na utemeljenju i promociji zajedničkih vrednosti kulture svih nas.

Predsednik Matice bošnjačke prof. dr Jahja Fehratović je, pozdravljajući prisutne zahvalio. Zavodu na oraganizaciji i istakao „da narodi Balkana, danas, zajedno mogu da pošalju poruku svetu kako se ujedinjuju i kako neguju i gaje dobro.“

Uz oduševljenje publike posebna savetnica potpredsednice Vlade i ministarke kulture Alma Rizvanović spontano je predstavila izložbu i publiku vodila kroz postavku.

Izložba će biti otvorena od 14. novembra do  21. novembra svakog radnog dana od 9 do 16 časova.

DOBRO DOŠLI!

Календар

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве