ПОЧЕО ЧИП ФЕСТИВАЛ – Вечерас Радмила Петровић поезијом говори о свом уметничком револту

29. јула 2022.

Јуче је одржано прво вече ЧИП ФЕСТИВАЛ-а: НОЋ ПОЕЗИЈЕ у оквиру програма Летњих грифонских ноћи у Заводу за проучавање културног развитка (Запрокул).

Наступиле су младе наде српског песништва: Милица Шпадијер, Ирена Плаовић, Јелена Маринков, Марија Радић и Немања Драгаш. Специјална гошћа била је Ана Ристовић, позната српска песникиња, добитница неколико најугледнијих награда за поезију; награде ,,Бранко Миљковић“, ,,Бранкове награде“, награде ,,Милица Стојадиновић Српкиња“, Дисове награде“ …

Вечерас, у петак 29.јула у 21 час, сцену ће преузети нове звезде поезије: Марија Драгнић, Шимон Цубота, Сара Станојевић, Анђела Пендић, Слађана Бушић, Ђорђе Ивковић и Марко Краговић.

Очекује нас и специјална гошћа Радмила Петровић, песникиња и ауторка чувене збирке песама Моја мама зна шта се дешава у градовима.
Модератор фестивала је Јована Милованчевић, водитељка Радио Београда.

ЧИП ФЕСТИВАЛ под слоганом НОЋИ ПОЕЗИЈЕ У ЗАПРОКУЛУ је јединстваена прилика да се упознате са младим српским песницима и њиховом поезијом. Млада песничка сцена има прилику да говори о важности Читања И Поезије у јавности и разликама у схватању стихова кроз време. Поезија речима најлепше ослобађа, а простор се мења и развија у односу на то шта се у њему говори. Запрокул, управо зато, отвара летњу сцену песницима и публици са жељом да сваки нови сусрет чини лепшим и потпунијим.

Календар манифестације „Летњих грифонских ноћи “ можете пронаћи на сајту Запрокула на линку: https://zaprokul.org.rs/events/

ФОТО Завод

 

Контакт

Адреса
Риге од Фере 4, Београд
Телефон
+381 11 2637 565
Факс
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка