Друштвене мреже

Потписан протокол о сарадњи Завода за проучавање културног развитка и Народног музеја у Панчеву

1. јула 2021.

У понедељак, 28. јуна, у згради Народног музеја у Панчеву, потписан је протокол о сарадњи две установе културе на реализацији пројекта „Укуси Делиблатске пешчаре“. Протокол су потписали в. д. директора Завода за проучавање културног развитка Марко Крстић и в.д. директора Народног музеја Панчево Мирослав Бирцлин, уз присуство Богдане Опачић, истраживачице Завода за проучавање културног развитка и председнице Управног одбора Народног музеја Панчево, и Дејана Загорца, истраживача Завода и аутора пројекта „Укуси Делиблатске пешчаре“.

smart

Договорено је да ове две установе сарађују на изради књиге којом ће се промовисати нематеријална гастрономска баштина Специјалног разервата природе Делиблатска пешчара, чиме се наставља едиција вредних издања Завода за проучавање културног развитка о традицији и наслеђу заштићених природних подручја у Србији.

Овом приликом господин Бирцлин је гостима из Београда показао најважније експонате Народног музеја у Панчеву, укључујући и чувену „прву“ слику Паје Јовановића Сеоба Срба, а било је речи и о сарадњи на другим пројектима у будућности.

smart

 

Контакт

Адреса
Риге од Фере 4, Београд
Телефон
+381 11 2637 565
Факс
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка