Unapređenje nematerijalne kulturne i gastronomske baštine- publikacija  „Ukusi Zlatibora“

Početkom 2019. godine  objavljena je  publikacija  „Ukusi Zlatibora“, pripremljena 2018. godine, koja predstavlja kontinuitet višegodišnjih istraživanja nematerijalne i gastronomske kulturne baštine u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka.

Početkom 2019. godine  objavljena je  publikacija  „Ukusi Zlatibora“, pripremljena 2018. godine, koja predstavlja kontinuitet višegodišnjih istraživanja nematerijalne i gastronomske kulturne baštine u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka. U knjizi je predstavljena  nematerijalna kulturna baština, uključujući gastronomiju, stare zanate, legende i istorijski događaje vezani za ovaj kraj Srbije.

Jedna od prezentacija publikacije, odnosno tribina, održala se u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka, gde su  učesnici razgovarali o aktuelnoj situaciji u očuvanju nematerijalne kulturne baštine i načinima da se ova baština stavi u funkciju održivog razvoja Srbije. Prezentacije ovog izdanja Zavoda održane su i u Čajetini, Aleksincu, Vranju i Leskovcu.

Tom prilikom, bila je otvorena i izložba fotografija „Predeli, hrana i zanati – skrivena baština Srbije“ na kojoj su bile izložene fotografije nastale pri radu na projektima „Kulturno- istorijska baština nacionalnih parkova u Srbiji“, „Ukusi Đerdapa“, „Ukusi Stare planine“ i „Ukusi Zlatibora“.

PREUZMITE PUBLIKACIJU.

Календар

Nema rezultata.

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве