VRANJSKI MERAK U BEOGRADU– PROMOCIJA MONOGRAFIJE „UKUSI VRANJA“

U utorak, 19. septembra sa početkom u 14 časova u Galeriji Zavoda  očekuje nas beogradska promocija najnovije knjige u izdanju Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka „Ukusi Vranja“ koja donosi priču o nematerijalnoj kulturnoj baštini jednog grada – grada meraka i sevdaha.

Knjiga „Ukusi Vranja“ urednika Dejana Zagorca i dr Jelene Đorđević predstavlja uzbudljivu priču o kulturno-istorijskom i gastronomskom nasleđu grada Vranja. Na ovoj dvojezičnoj monografiji (srpski i engleski), sarađivali su i Gradska uprava Grada Vranja, Turistička organizacija Vranja,  Narodni muzej Vranje, Javna biblioteka „Bora Stanković“, Pravoslavna Eparhija vranjska, kao i ugostitelji i entuzijasti koji su udružili svoje snage da bismo sada dobili ovu lepu i značajnu publikaciju. U sklopu promocije ovog izdanja, predstavićemo bogatu  kulturno-istorijsku, šarenoliku etnografsku i gastronomsku baštinu, ovog jedinstvenog grada na jugu Srbije.

 

Učestvuju:

Zorica Jović, zamenica gradonačelnika i član Gradskog veća Grada Vranja

Danijela Vićentijević, samostalni saradnik u Ministarstvu za turizam i omladinu

dr Branko Krasojević, ekspert za održivi turizam

Slobodan Radeta, voditelj gastronomskog podkasta „Umami šegrt“ i škole kuvanja „ Il Primo“

urednici knjige Dejan Zagorac i dr Jelena Đorđević

 

Sigurni smo da će ova publikacija otvoriti vrata duše Vranja svim dobronamernim posetiocima i doprineti da i oni koji ne poznaju ovaj grad mogu da ga otkriju sa svim svojim kulturnim blagom, a Vranjanci i oni koji su već „podlegli“ šarmu ove varoši da učvrste svoje utiske i steknu neke nove iz drugačije perspektive i da svi zajedno dobijemo knjigu kojom ćemo se ponositi i koju ćemo sa zadovoljstvom darivati svojim prijateljima.

Objavljivanje knjige omogućilo je Ministarstvo kulture Republike Srbije.

 

 

Календар

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве