VRANJSKI MERAK U BEOGRADU– PROMOCIJA MONOGRAFIJE „UKUSI VRANJA“

U utorak, 19. septembra sa početkom u 14 časova u Galeriji Zavoda  očekuje nas beogradska promocija najnovije knjige u izdanju Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka „Ukusi Vranja“ koja donosi priču o nematerijalnoj kulturnoj baštini jednog grada – grada meraka i sevdaha.

Књига „Укуси Врања“ уредника Дејана Зaгорца и др Јелене Ђорђевић представља узбудљиву причу о културно-историјском и гастрономском наслеђу града Врања. На овој двојезичној монографији (српски и енглески), сарађивали су и Градска управа Града Врања, Туристичка организација Врања,  Народни музеј Врање, Јавна библиотека „Бора Станковић“, Православна Епархија врањска, као и угоститељи и ентузијасти који су удружили своје снаге да бисмо сада добили ову лепу и значајну публикацију. У склопу промоције овог издања, представићемо богату  културно-историјску, шаренолику етнографску и гастрономску баштину, овог јединственог града на југу Србије.

 

Учествују:

Зорица Јовић, заменица градоначелника и члан Градског већа Града Врања

Данијела Вићентијевић, самостални сарaдник у Mинистарству за туризам и омладину

др Бранко Красојевић, експерт за одрживи туризам

Слободан Радета, водитељ гастрономског подкаста „Умами шегрт“ и школе кувања „ Il Primo“

уредници књиге Дејан Загорац и др Јелена Ђорђевић

 

Сигурни смо да ће ова публикација отворити врата душе Врања свим добронамерним посетиоцима и допринети да и они који не познају овај град могу да га открију са свим својим културним благом, а Врањанци и они који су већ „подлегли“ шарму ове вароши да учврсте своје утиске и стекну неке нове из другачије перспективе и да сви заједно добијемо књигу којом ћемо се поносити и коју ћемо са задовољством даривати својим пријатељима.

Објављивање књиге омогућило је Министарство културе Републике Србије.

 

 

Календар

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве