ЗАВРШЕН ЧИП ФЕСТИВАЛ : ПРОМЕНЕ У СВЕТУ И ДОСЛЕДНОСТ СЕБИ КАО ИМПЕРАТИВ

1. августа 2022.

ФОТО ЗАВОД

Дводневни ЧИП ФЕСТИВАЛ: НОЋИ ПОЕЗИЈЕ који је одржан у Заводу за проучавање културног развитка (Запрокулу) у оквиру програма Летњих грифонских ноћи привукао је огромну пажњу публике и медија. Током две јединствене ноћи, млада песничка сцена имала је прилику да говори о важности Читања И Поезије у јавности и разликама у схватању стихова кроз време. Запрокул је отворио летњу сцену песницима и многобројној окупљеној публици са жељом њихове сусрете сусрет учини лепшим и потпунијим.

Прве вечери ЧИП ФЕСТИВАЛА специјална гошћа била је Ана Ристовић, позната српска песникиња, добитница неколико најугледнијих награда за поезију која је младим песницима пренела своја искуства и поделила лепе, али и тешке тренутке својих почетака. „Свет око нас се непрестано мења, сви ми који желимо да пишемо, морамо да пратимо промене у свету и да их у својој поезији осликавамо, али и да останемо доследни себи.“

Младе наде српског песништва – песници:  Милица Шпадијер, Ирена Плаовић, Јелена Маринков, Марија Радић и Немања Драгаш, у наставку су читали своју поезију и оговарали на многобројна питања знатижељне публике.

Друге вечери гестивала специјална гошћа била је Радмила Петровић, песникиња и ауторка чувене збирке песама Моја мама зна шта се дешава у градовима. Песникиња је истакла да је ову збирку песама о којој се у јавности много говорило издвојила храброст и јачина емоција коју носе песме у њој.

Сцену су потом преузеле нове звезде поезије: Марија Драгнић, Шимон Цубота, Сара Станојевић, Анђела Пендић, Слађана Бушић, Ђорђе Ивковић и Марко Краговић.

Модератор фестивала била  је Јована Милованчевић, водитељка Радио Београда.

Манифестација „Летње грифонске ноћи “ наставља се у Заводу, а календар наступајућих догађаја можете пронаћи на сајту Запрокула:  https://zaprokul.org.rs/events/

Контакт

Адреса
Риге од Фере 4, Београд
Телефон
+381 11 2637 565
Факс
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка