Монографија „Врањско музичко наслеђе“

Завод за проучавање културног развитка у сарадњи са Градом Врањем израдио је двојезичну илустровану монографију „Врањско музичко наслеђе“ аутора етномузиколога Марије Витас, на енглеском и српском.

Завод за проучавање културног развитка у сарадњи са Градом Врањем израдио је двојезичну илустровану монографију „Врањско музичко наслеђе“ аутора, етномузиколога Марије Витас, на енглеском и српском.

Монографија је осмишљена са циљем да одговори на изазов Унеско Мреже креативних градова, у којој је Врање нашло своје место захваљујући инстиративним мелосу и богатом музичком наслеђу староградског севдаха.

Историјска, музичка прича о еволуцији врањске градске песме написана је лепршавим и интересантним језиком који осликава минула времена севдаха, музике и „топле крви“, али су у монографији, у посебном делу, представљени и неки нови препознатљиви музички садржаји Града Врања попут трубача и запаженог фестивала, којим се Врањанци изразито поносе, Piano Summer.

„Врањско музичко наслеђе“ је књига изграђена студиозно и укључује пратећи ЦД са одабраним врањским песмама, које читалац слуша и упија док открива занимљивости врањског севдаха. Публикација се је на једном месту систематично окупила богату историјску, социолошку и музичку грађу.

Публикацију можете преузети ОВДЕ.

Календар

Нема резултата.

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

Књижевни конкурс НОВИЦА ТАДИЋ

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве