Монографија „Врањско музичко наслеђе“

3. јула 2020.

Завод за проучавање културног развитка у сарадњи са Градом Врањем израдио је двојезичну илустровану монографију „Врањско музичко наслеђе“ аутора, етномузиколога Марије Витас, на енглеском и српском.

Монографија је осмишљена са циљем да одговори на изазов Унеско Мреже креативних градова, у којој је Врање нашло своје место захваљујући инстиративним мелосу и богатом музичком наслеђу староградског севдаха.

Историјска, музичка прича о еволуцији врањске градске песме написана је лепршавим и интересантним језиком који осликава минула времена севдаха, музике и „топле крви“, али су у монографији, у посебном делу, представљени и неки нови препознатљиви музички садржаји Града Врања попут трубача и запаженог фестивала, којим се Врањанци изразито поносе, Piano Summer.

„Врањско музичко наслеђе“ је књига изграђена студиозно и укључује пратећи ЦД са одабраним врањским песмама, које читалац слуша и упија док открива занимљивости врањског севдаха. Публикација се је на једном месту систематично окупила богату историјску, социолошку и музичку грађу.

Контакт

Адреса
Риге од Фере 4, Београд
Телефон
+381 11 2637 565
Факс
+381 11 2638 941
info@zaprokul.org.rs

Сва права задржана | Завод за проучавање културног развитка