U okviru manifestacije ,,Dani Vranja“, u Gradskom parku održana je promocija monografije ,,Ukusi Vranja“, urednika Dejana Zagorca i dr Jelene Đorđević, u izdanju Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.
Tom prilikom, govorila je zamenica gradonačelnika Zorica Jović, ističići da je reč o velikom kapitalnom delu, koje je produkt izuzetne saradnje Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka i Grada Vranja.
Monografiju su predstavili urednici Dejan Zagorac i dr Jelena Đorđević. Urednik monografije ,,Ukusi Vranja“ , Dejan Zagorac naglasio je da Grad Vranje ima poseban identitet i kulturnu tradiciju, koja se odražava i na gastronomiju. ,,Vranje ima izuzetno zanimljivu i značajnu nematerijalnu kulturnu baštinu. Kada je reč o gastronomiji, vranjska kuhinja se može porediti sa bečkom kuhinjom i drugim svetskim metropoloma, samo je treba na pravi način brendirati i zaštititi. Takođe, želim da naglasim da je tokom izrade ove monografije bilo izuzetno zadovoljstvo sarađivati sa različitim akterima gastronomske slike Vranja i smatram da Vranje ima veliku budućnost u pogledu razvoja turizma“, istakao je Zagorac. Dr Jelena Đorđević dodala je da Vranje ima poseban kulturni idenitet i izuzetno gastronomsko i kulturno nasleđe i da će izdanjem monografije ,,Ukusi Vranja“, ove vrednosti biti sačuvane na pravi način. Milan Zdravković iz Turističke organizacija Vranje naglasio je izuzetnu saradnju na pripremi ove monografije i istakao je da se na ovaj način čuva od zaborava identitet jednog naroda.