На промоцији су говорили: Дејан Загорац, уредник издања; Славко Спасић, директор Природњачког музеја у Београду и Гроздана Миленков, директорка Завода за заштиту споменика културе Панчево.
![Predstavljanje knjige Ukusi Deliblatske peščare u Narodnoj biblioteci u Beloj Crkvi](https://zaprokul.org.rs/wp-content/uploads/2023/04/u-narodnoj-biblioteci-u-beloj-crkvi-predstavljena-knjiga-ukusi-deliblatske-pescare-zavod-za-proucavanje-kulturnog-razvitka.jpg)
„Књига „Укуси Делиблатске пешчаре“ представља двојезично издање на српском и енглеском језику и доноси нам све оно што смо одувек желели да сазнамо о традиционалној трпези, карактеристичној за ово подручје, али и о природним и културним знаменитостима. У пределу око Делиблатске пешчаре живе припадници различитих националности, па гастрономску понуду карактерише велика разноврсност. Свака заједница има своје специјалитете, а рецепти за многе од њих могу се пронаћи у овој књизи“, истакао је уредник књиге, политиколог и истраживач Завода за проучавање културног развитка Дејан Загорац.
Директор Природњачког музеја у Београду Славко Спасић говорио је о природним карактеристикама Делиблатске пешчаре, с посебним освртом на пошумљавање које је започето давне 1818. године и траје до данас.
Директорка Завода за заштиту споменика културе Панчево Гроздана Миленков истакла је да књига „Укуси Делиблатске пешчаре“ представља синергију рада више институција.