Укуси Старе планине

После великог успеха књиге „Укуси Ђердапа“, која је 2012. године добила „Туристички цвет“ као најбоља публикација из области туризма, и успешне промоције у Амбасади Републике Србије у Будимпешти и Културном центру Србије у Паризу, радимо на гастрономско-културолошкој књизи о још једном изузетом пределу Србије – Старој планини.

После великог успеха књиге „Укуси Ђердапа“, која је 2012. године добила „Туристички цвет“ као најбоља публикација из области туризма, и успешне промоције у Амбасади Републике Србије у Будимпешти и Културном центру Србије у Паризу, радимо на гастрономско-културолошкој књизи о још једном изузетом пределу Србије – Старој планини.

Регион Старе планине (општине Пирот, Димитровград, Књажевац и Зајечар), један је од најлепших и природно најочуванијих делова Србије, док је привредно и туристички слабо или погрешно искоришћен (масовни скијашки туризам уз уништавање природе). У селима подно Старе планине живи старија популација и стари рецепти и знања становништва овог подручја су у опасности да заувек нестану.

Издавање књиге о гастрономској баштини Старе планине, допринеће промоцији овог дела Србије и било комплементарно другим, сличним пројектима који се одвијају на овом подручју. Књига ће се састојати из два дела – теоријског у коме би се представиле основе нематеријалне баштине становништва Старе планине, и дела са аутентичним рецептима од аутентичних намирница.

Координатор: Дејан Загорац

Календар

Нема резултата.

е-Култура

Часопис Култура

UNESCO фонд за културну разноликост

Књижевни конкурс НОВИЦА ТАДИЋ

ГЕО СРБИЈА

Последње објаве